Pizzafrallor

Ingredienser  

  • 0,25 pkt jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 5–6 dl vetemjöl
  • Fyllning (eller valfri fyllning)
  • 3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord
  • 150 g skinka
  • 150 g ost, riven
  • Garnering
  • oregano
  • flingsalt

Gör så här  

  • 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
  • 2. Dela degen i 8 bitar.
  • 3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.
  • 4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.
  • 5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.
  • 6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  • 7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.
  • 8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min.

Skapare: Jens Haag

Källa