Sega hallonrutor med havretopping

Ingredienser  

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 gram smör
  • 1 ägg
  • 2 dl hallonsylt ( eller lingonsylt / jordgubbssylt )
  • Crisp
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör

Gör så här  

  • 1. Ställ ugnen på 200 grader.
  • 2. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg.
  • 3. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
  • 4. Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt.
  • 5. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
  • 6. Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

Skapare: Jens Haag

Källa