Ugnpannkaka

Ingredienser  

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör, smält
  • 140 g bacon eller sidfläsk, i små bitar

Gör så här  

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  • 2. Stek bacon/sidfläsk direkt på ugnsplåten
  • 3. Blanda mjöl och salt i en skål.
  • 4. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  • 5. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
  • 6. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  • 7. Häll smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.

Skapare: Jens Haag

Källa