Pastagratäng med kyckling och skinka

Ingredienser  

  • 2 stora kycklingfileer
  • smör
  • salt & peppar
  • 100 gram rökt skinka
  • Ostsås
  • 25 gram smör
  • 2 1/2 msk mjöl
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl finriven ost
  • 1 msk chilisås

Gör så här  

  • 1. Ställ ugnen på 225 grader, häll upp den kokta pastan i en ugnssäker form.
  • 2. Strimla kycklingen och smörstek den klar med salt & peppar. Lägg den över pastan, och strimla skinkan och sprid ut över formen.
  • 3. Ta fram en kastrull och börja med ostsåsen, smält smöret, och pudra över mjölet under omrörning med handvisp.
  • 4. Tillsätt lite av grädden i taget och vispa så att det blir klumpfritt, tillsätt resten av vätskan och låt sjuda upp. Vänd sedan ner osten under omrörning och även chilisåsen.

Skapare: Jens Haag

Källa