Klippta morotsfrallor

Ingredienser  

  • 25 g jäst
  • 4 dl mjölk, fingervarmt
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 125 g morötter, fint rivna
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här  

  • 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
  • 2. Knåda igenom degen på ett bakbord. Rulla degen i lite mjöl. Klipp 12–15 lika stora bitar av degen.
  • 3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  • 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

Skapare: Jens Haag

Källa