Ajvargratang med falukorv

Ingredienser  

  • 500 g okokt pasta
  • 1 st falukorv
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 msk stark ajvar
  • salt & peppar
  • 1 låda med körsbärstomater
  • Topping
  • cheddarost ( ost man brukar lägga på hamburgarna)

Gör så här  

  • 1. Koka pastan al dente, och lägg i botten på en stor ugnsfast form. Ställ ugnen på 200 grader.
  • 2. Skiva falukorven tunt och fördela ut över pastan och klyfta tomaterna och fördela ut.
  • 3. Värm upp en kastrull med grädde, creme fraiche och smaka av med ajvar salt & peppar. Häll detta över gratängen och toppa med god ost.
  • 4. Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

Skapare: Jens Haag

Källa