Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk

Ingredienser  

  • 400 gram torsk, Tänk på havet! Köp havsvänlig torsk, eller sejfiléer.
  • 300 gram laxfilé
  • 150 gram räkor, skalade
  • 1 st purjolök(ar)
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 3 msk hummerfond, Touch of taste
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika

Gör så här  

  • 1. Skär fisken i 3 cm kuber.
  • 2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
  • 3. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
  • 4. Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd

Skapare: Jens Haag

Källa