Italiensk tomatsås

Ingredienser  

  • 500 g krossade tomater konserverade eller färska
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 0,5 dl strimlad färsk basilika

Gör så här  

  • 1. Använder man färska tomater ska de skållas, skalas, kärnas ur och hackas.
  • 2. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
  • 3. Tillsätta tomatpurén och stek en stund.
  • 4. Häll i tomaterna och koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.

Skapare: Jens Haag

Källa