Kasslergratäng

Ingredienser  

  • 600 g kassler
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • ris

Gör så här  

  • 1. sätt ugnen på 225°C. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.
  • 2. Skär kasslern i smala, ca 3 cm, långa bitar och lägg sen i en ugnsfast form. Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär rödlök, paprika och squash i skivor och blanda med kasslern i formen.
  • 3. Blanda grädden med chili och alla kryddor. Häll detta över kasslern och grönsakerna och rör runt. Avsluta med att strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.

Skapare: Jens Haag

Källa