Räk- och ädelostpaj

Ingredienser  

  • 400 g Räker
  • 140 g ädelost
  • 3 st själkar blekseelri
  • 3 st ägg
  • 3 dl grädde
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • salt och peppar

Gör så här  

  • 1. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om det behövs.
  • 2. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.
  • 3. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
  • 4. Vispa ihop äggstanning. Skala räkor. Skiva selleri. Stek selleri i smör till lite färg.
  • 5. Fördela selleri och räkor i pajskalet. Smula över ädelost. Häll på äggstanningen. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  • 6. Servera pajen med en sallad.

Skapare: Jens Haag

Källa