Sega lakrissnittar

Ingredienser  

  • 220 gram smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 gram Marabou Lakrits

Gör så här  

  • 1. Ställ ugnen på 200 grader
  • 2. Ta fram en plåt med bakplåtspapper
  • 3. Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.
  • 4. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
  • 5. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen .
  • 6. Dela på två ( eller tre ) och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna.
  • 7. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Skapare: Jens Haag

Källa