Kassler- och rislåda

Ingredienser  

  • 6 portioner kokt ris enligt förpackningen
  • 0.5 kg kassler
  • 1 st purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl chilisås
  • 200 g riven ost

Gör så här  

  • 1. Koka riset. Förbered resten under tiden.
  • 2. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
  • 3. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
  • 4. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner).
  • 5. Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
  • 6. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
  • 7. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.
  • 8. Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.
  • 9. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.

Skapare: Jens Haag

Källa