Korvstroganoff

Ingredienser  

  • 400 g falukorv
  • 200 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk torkad dragon eller timjan eller färsk (1/2 tsk torkad dragon eller timjan motsvarar 1 tsk färsk)
  • 2 msk konjak, sherry eller madeira
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk hackad färsk persilja

Gör så här  

  • 1. Strimla falukorven och stek den i smör så att den får fin stekyta. Ställ åt sidan.
  • 2. Kvarta champinjonerna, salta dem lätt och stek dem i lite smör på medelvärme så att de släpper vätska. När vätskan kokat in, tillsätt mer smör och löken. Stek till löken mjuknar och tillsätt sedan dragon eller timjan och rör om.
  • 3. Slå över konjak och låt koka in, tillsätt därefter vatten, crème fraiche, dijonsenap, soja och tomatpuré. Rör om och låt det hela koka ihop.
  • 4. Blanda i falukorven och smaka av med salt och svartpeppar. Strax innan servering rör du ner persiljan.
  • 5. Till servering: Servera med nykokt pasta.

Skapare: Jens Haag

Källa