Tacogratäng

Ingredienser  

  • 1 stor Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 500 g Nötfärs
  • 40 g Tacokrydda
  • 1 dl Vatten
  • 230 g (1 burk) Tacosås – Medium
  • 1 burk Majs
  • 2-3 Tomater
  • 2 nävar Tortillachips Cheddar
  • 1 burk Crème bonjour Taco
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 dl Riven ost
  • + Extra Tortillachips

Gör så här  

  • 1. Börja med att sätta ugnen på 225°C och tag fram en ugnsfast, stor form.
  • 2. Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
  • 3. Hacka löken och riv vitlöken, ner i pannan. Stek tills löken blivit mjuk och tillsätt då nötfärsen. Stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt Tacokrydda, vatten och tacosås.
  • 4. Rör ner majsen och låt köttfärsen puttra 5 minuter.
  • 5. Häll ner köttfärsen i formen. Krossa tortillachipsen lätt och rör ner de i färsen.
  • 6. Blanda crème bonjour med crème fraiche och bred det över köttfärsen. Skiva tomaterna och lägg dem över crème fraiche- blandningen. Toppa med riven ost. Stick ner ett gäng tortillachips.
  • 7. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Servera gärna med en god sallad och extra tortillachips.

Skapare: Jens Haag

Källa