Parmesangratinerad torsk

Ingredienser  

  • 600 gram torskfilé
  • 100 gram parmesanost, riven
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 0,25 st citron(er), saften från ca 2 klyftor
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpepeppar
  • Sallad
  • 250 gram morötter
  • 0,5 st zucchini
  • olja
  • vinäger
  • Tillbehör
  • 4 dl couscous, el. annat gryn alt. ris

Gör så här  

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Tillbehör: Koka gryn efter anvisning på förpackningen.
  • 3. Fisk: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft.
  • 4. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostblandningen över fisken. Sätt in i ugnen ca 12 min eller tills osten har fått en fin gyllenbrun yta.

Skapare: Jens Haag

Källa