Sötpotatisgnocchi

Ingredienser  

  • 500 g skalad sötpotatis
  • 170 g ricotta
  • 2 dl riven parmesanost
  • Cirka 4-5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • En kruka färsk salvia, hackad

Gör så här  

  • 1. Koka sötpotatisen riktigt mjuk och låt svalna något.
  • 2. Lägg sötpotatisen i en bunke och stompa till ett mos. Tillsätt ricottaost, parmesanost och salt. Blanda om ordentligt.
  • 3. Tillsätt vetemjöl lite i taget tills allt går ihop till en deg. Den kommer att bli något kladdig men ska gå att arbeta med om man har mycket mjöl på händerna.
  • 4. Stjälp ut degen på ett bakbord med mjöl. Dela upp degen i sex delar och rulla varje del till en lång rulle. Skär rullarna i gnocchi-bitar och rulla en gaffel över varje bit för att det ska få det klassiska gnocchi-utseendet.
  • 5. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Häll i gnocchi och låt koka tills de börjar flyta upp till ytan, då är de färdiga.
  • 6. Ta fram en stekpanna och häll i smör. Låt smälta och lägg sedan i gnocchi. Stek tills den har fått fin färg.
  • 7. Tillsätt salvian och sänk värmen. Rör runt en stund så att salvian och smöret blandas runt gnocchin.

Skapare: Jens Haag

Källa