Toggle navigation
Skafferi.nu
Recept
Favoriter
Etiketter
Vecka
Vecka 20
Vecka 21
2023
Skapa konto
Logga in
Äppelkolapaj gjord med dulce de leche
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk socker
2 msk vatten
Fyllning
3-4 äpplen, fasta. Jag använde granny smith.
1 burk karamelliserad mjölk a 397 g
1 msk kanel
3 msk socker
1 msk smör
Gör så här
1. Nyp ihop smör, mjöl och socker eller kör i en matberedare.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en springform på ca 24 cm i diameter, nagga botten och ställ i kylen 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
5. Skala och skiva äpplena i ganska rejäla bitar.
6. Fräs äpplen i smör med socker och kanel på medelvärme i ca 10 minuter tills de börja bli mjuka.
7. Tillsätt den karamelliserade mjölken i stekpannan och låt puttra ett par minuter.
8. Fyll skalet med fyllningen och grädda 30 minuter på 200 garder.
9- Låt svalna något och servera med antingen glass eller vaniljsås!
Skapare: Jens Haag
Källa