Grek-potatisar med citron- och oregano

Ingredienser  

  • 1 1/2 kg fast potatis
  • 2 dl riktigt god olivolja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 st citroner
  • 4-5 tsk torkad oregano
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här  

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär varje potatis i fyra klyftor.
  • 2. Lägg potatisen på en plåt/ugnsform med höga kanter. Slå på olivolja och vattnet över potatisarna. Pressa citronerna och blanda ner citronsaften.
  • 3. Rör runt potatisarna med händerna så att all vätska fördelar sig väl. Krydda med oregano, salt och peppar och rör runt.
  • 4. Ställ in plåten/formen i nedre delen av ugnen. Grädda i 20 min och rör därefter om potatisen. Låt gå i ugnen ytterligare ca 30-40 min, eller tills potatisen mjuknat.
  • 5. När potatisen mjuknat kan man sätta ugnen på grilläge, öka till 225 grader och flytta upp plåten högre upp. Grilla då potatisen i ca: 10 min. Detta för att få en knaprig yta. Detta är en smaksak. De är goda vilket som- mjuka som knapriga. Själv kör jag på båda varianter!

Skapare: Jens Haag

Källa