Biffstroganoff

Ingredienser  

  • 700 gram lövbiff
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/ 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 3 msk fond ( kött / ox- eller kalvfond )
  • 3 msk tomatpure
  • 1/2 msk kinesisk soya
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl grädde
  • maizenaredning
  • Serveras med ris & sallad

Gör så här  

  • 1. Strimla lövbiffen först på bredden och sedan smått på längden. Fin hacka löken och vitlöken.
  • 2. Hetta upp en djup kastrull / panna och fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg.
  • 3. Krydda med paprikapulver eller lite chilipulver om du vill ha mer smak.
  • 4. Rör ner tomatpure, dijonsenap , fond & soya chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar.
  • 5. Tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter och servera sedan genast.

Skapare: Jens Haag

Källa