Malins carbonara

Ingredienser  

  • 400g spagetti
  • 2 paket bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • Valfri mängd parmesan

Gör så här  

  • Starta pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna.
  • Dela bacon i mindre bitar, stek tills det blir fin färg.
  • Finhacka vitlöken samtidigt som du steker baconet. När baconet är klart lägger du i vitlöken i stekpannan och tar bort den från plattan.
  • Riv parmesan.
  • Häll grädde och äggulor i en kastrull och rör om. Värm på svag värme och försök tajma så att ägg/gräddblandningen är varm samtidigt som pastan är klar. Värm inte blandningen för mycket då kan det bli äggröra.
  • När pastan är klar, blanda den först med bacon och vitlök. Blanda därefter i ägg/gräddblandningen och sist parmesan.
  • Servera med svartpeppar och extra parmesan

Skapare: Malin Johansson

Källa