Rosépepparsås

Ingredienser  

  • 50 gramsmör
  • 1 stlök gul
  • 1 mskrosepeppar
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlvatten
  • 3 dlgrädde
  • 1 stbuljongtärning kött
  • 1 msksenap
  • 1 tsktomatpuré
  • 0.5 tsksalt

Gör så här  

  • 1. Finhacka en gul lök. Krossa rosepepparn i en mortel.
  • 2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt löken och rosepepparen. Låt småputtra så löken mjuknar men inte bränns.
  • 3. Tillsätt vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten och grädde under omrörelse tills det kokar upp och låt sedan småputtra 5-10 minuter.
  • 4. Tillsätt under tiden det puttrar , buljongtärningen, senapen och tomatpureén. Rör om då och då.
  • 5. Smaka av med salt och ev. svartpeppar.

Skapare: Jens Haag

Källa