Cordon blue

Ingredienser  

  • 4 kycklingfiler
  • 4 ostskivor ( valfri ost )
  • 4 påläggsskinkor ( rökta)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjöl
  • 1 vispat ägg.

Gör så här  

  • 1. Ta fram kycklingfilerna och dela dem så att du får två tunnare fileer,
  • 2. banka dem ytterligare tunnare med en kötthammare.
  • 3. Vispa upp ett ägg, och mät upp mjöl på en tallrik och ströbröd i en annan.
  • 4. Förbered så att du har ostskivorna och skinkan tillgänglig.Lägg sedan en ostskiva och en skinka emellan varje kycklingdel ( det ska alltså vara kyckling, ost, skinka och en kyckling över detta)
  • 5. Hetta upp en stekpanna med smör, och under tiden doppar du kycklingen i mjölet, bägge sidor, sedan samma med ägget och till sist ströbördet.
  • 6. Smörstek dem sedan några minuter på varje sida, på medelhög värme , kolla att kycklingen är färdig.

Skapare: Jens Haag

Källa