Krämig pasta med räkor

Ingredienser  

  • 300 g skalade räkor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten knippe persilja
  • 5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 1 msk vetemjöl (kan uteslutas)
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • Svartpeppar
  • Olivolja till stekning
  • Servering
  • 400 g pasta
  • Parmesanost

Gör så här  

  • Tina upp räkorna och låt rinna av om du använder djupfrysta.
  • Finhacka vitlök och persilja.
  • Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs vitlök, persilja och räkor under omrörning, ca 2-3 min. Ställ åt sidan.
  • I en separat kastrull blandar du grädden, fiskbuljongtärning, dijonsenap och mjöl.
  • Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt tills den tjocknar i ca 5 min.
  • Häll sedan såsen över räkorna, rör om och koka upp. Låt puttra 2-3 min. Smaka av och krydda med svartpeppar. Servera med pasta och riv gärna över parmesanost vid servering.

Skapare: Jens Haag

Källa