Filégryta med pepparsås

Ingredienser  

  • 750-900 g fläskfilé
  • 4 dl kraftig köttbuljong (vatten + buljongtärning/fond)
  • Santa Maria Five peppers
  • 1 msk balsamico vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk kikkoman soya
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • maizena

Gör så här  

  • 1. Skär filén i skivor, ca 1 cm.
  • 2. Krydda köttet med Five peppers på båda sidor.
  • 3. Bryn i stekpanna, lite i taget.
  • 4. Flytta över till en större gryta med lock efterhand.
  • 5. Skär filén i skivor, ca 1 cm.
  • 6. Låt köttet koka upp i buljongen.
  • 7. Slå på balsamvinägern, tomatpurén och soyan.
  • 8. Lägg på locket och låt grytan småputtra på låg värme ca 20 min.
  • 9. Tillsätt sen crème fraiche och grädde.
  • 10. Red av grytan med maizena till lagom konsistens på såsen. Låt koka ihop någon minut.
  • Smaka av och tillsätt ev med av kryddmixen.
  • Servera med t.ex ugnsrostad potatis och valfria grönsaker.

Skapare: Jens Haag

Källa