Köttfärspaj (utan äggstanning)

Ingredienser  

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 3 tsk kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 500- 600 gram köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk med krossade fylliga tomater
  • 1-2 msk chilisås
  • 50 gram philadelphiaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Topping : skivade tomater och riven ost

Gör så här  

  • 1. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning.
  • 2. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader.
  • 3. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken och vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart.
  • 4. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda tills den blir tjock.
  • 5. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.
  • 6. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Skapare: Jens Haag

Källa