Laxpasta med parmesan och citron

Ingredienser  

  • Lax
  • 500 g laxfile 4 x 125 g
  • paprikapulver
  • Vitlökspulver
  • lökpulver
  • Citronpeppar
  • Chiliflakes
  • Sås och pasta
  • 350 g valfri pasta
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron saft
  • Spenat
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl riven parmesan
  • 250 g plommontomater/körsbärstomater
  • en stor näve hackad spenat
  • Kryddor till pastasåsen
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • citronpeppar

Gör så här  

  • 1. Koka pastan utifrån anvisningarna på paketet.
  • 2. Krydda direkt över laxen med vitlökspulver, chiliflakes, citronpeppar och lökpulver. Snåla inte med krydda!
  • 3. Stek laxen i olja. Lax ska stekas i ett par minuter (cirka 4 min på varje sida) eller tills den når en innertemperatur på 52-56°C. Ta ut laxen ur stekpannan och ställ åt sidan.
  • 4. Använd samma stekpanna och släng ner smör och lök. Tillsätt vitlök och tomater. Häll ner grädden, kryddorna, parmesanen och 1/2 dl pastavatten. Pressa i saften ur citronen och häll ner spenaten. Låt koka upp en stund och lägg ner laxen. Smaka av och servera därefter med pastan.

Skapare: Jens Haag

Källa