Fläskfilégryta med svamp, soltorkade tomater

Ingredienser  

  • 500 g fläskfilé
  • smör, att steka i
  • 1 gul lök, skivad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 8 soltorkade tomater, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika
  • Serveringsförslag
  • 4 port gnocchi

Gör så här  

  • 1. Skär fläskfilén i medaljonger som är ca 1 cm tjocka. Bryn i smör i en stekpanna på medelvärme tills de har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  • 2. Stek den strimlade löken och svampen i stekpannan tills det mjuknat och fått fin färg. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt steka i ca 2 minuter.
  • 3. Tillsätt grädde och hönsbuljong och låt koka upp. Salta och peppra efter smak.
  • 4. Tillaga gnocchi enligt anvisningar på förpackningen.
  • 5. Ta i fläskfilébitarna i grytan och låt koka på låg värme tillsammans.
  • 6. Strö över färsk basilika och servera tillsammans med ditt tillbehör.

Skapare: Jens Haag

Källa