Fläskfilé med pepparsås

Ingredienser  

  • 1 st Fläskfile
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • Smör att skteka pepparkorn i
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • redning

Gör så här  

  • 1. Stek fläskfilén i smör
  • 2. Krossa all peppar i en mortel (behöver inte vara superfint)
  • 3. Stek peppar i smör
  • 4. TIllsätt tomatpuré och låt steka en stund.
  • 5. TIllsätt grädde, fond och vatten.
  • 6. Red såsen och tillsätt samtidigt fläskfilén
  • 7. Servera med ris eller klyftpotatis

Skapare: Jens Haag

Källa