Ajvarbiffar med fetaost

Ingredienser  

  • Biffar
  • 500g nötfärs
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk oregano
  • (1 msk chiliflakes)
  • 1 medelstor rödlök
  • vitlök
  • 1 st paprika
  • 1 paket (150g) fetaost
  • 50 g ajvar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl pankoströbröd
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 100 g Philadelphia
  • Paprikapulver
  • 1 msk kalvfond
  • Till servering
  • 300g ris (okokt)
  • broccoli

Gör så här  

  • 1. Koka riset
  • 2. Hacka vitlök, röklök och paprika ganska fint
  • 3. Blanda nötfärs med lök och paprika (spara lök och paprika till såsen).
  • 4. Tillsätt alla kryddor. Tillsätt chiliflades om önskar lite mer sting.
  • 5. Blanda i ajvar, fetaost, ägg och pankoströbröd.
  • 6. Forma till biffar och stek i ganska rikligt med smör.
  • 7. Ta ut biffarna och lägg mer smör i samma panna och stek lök och paprika.
  • 8. Tillsätt grädde och låt koka ett tag.
  • 9. TIllsätt sedan philadelphia och krydda med paprikapulver.
  • 10. Låt koka ihop och lägg i biffarna igen
  • 11. Servera med ris och kokt broccoli.

Skapare: Jens Haag

Källa