Pasta Alfredo med corn flakes panerad kyckling

Ingredienser  

  • Pasta Alfredo
  • Smör
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 3dl Grädde
  • 100g Parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • Pastavatten
  • 400g pasta
  • Crispy Parmesan-kyckling
  • 2 Kycklingbröst (blir 4st efter du skurit upp)
  • 1 Ägg
  • 100g krossad Corn flakes
  • 4msk riven Parmesan
  • 3msk Persilja
  • 3msk Basilika
  • 1tsk Chiliflakes (kan ersättas med peppar)
  • Salt
  • Olivolja att steka/fritera kycklingen i

Gör så här  

  • 1. Dela kyckligsfiler på hälften och banka ut.
  • 2. Hacka vitlöken.
  • 3. Krossa corn flakes och blanda i kryddor och parmasan och blanda.
  • 4. Vispa upp ägg.
  • 5. Koka pastan
  • 6. Doppa kycklingen i ägg och sedan con flakes blandningen.
  • 7. Stek i rikligt med smör, (jag körde olja också)
  • 8. Lägg i smör i stekpannan
  • 9. Stek vitlöken utan att ta färg.
  • 10. Tillsätta grädde och koka upp.
  • 11. Tillsätt parmesan.
  • 12. Lägg i lite pastavatten och krydda med salt och peppar

Skapare: Jens Haag

Källa