Salsiccipasta

Ingredienser  

  • olivolja, till stekning
  • 3 klyftor vitlök
  • smör, till stekning
  • 4 färska salsicciakorvar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1-2 dl vitt vin
  • oregano (några kvistar)
  • timjankvist (några kvistar)
  • 4 port pasta (av favoritsort)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här  

  • 1. Koka valfri pasta.
  • 2. Hacka löken och stek i olivolja utan att ta färg. Lägg åt sidan.
  • 3. Hetta upp stekpannan med smör och olja.
  • 4. Sprätta korven och stek tills de fått lite färg.
  • 5. Tillsätt tomatpuré och stek lite.
  • 6. Tillsätt passerade tomater, grädde och vin.
  • 7. Smaka av med kryddor och låt puttra ett tag
  • 8. Tillsätt pasta direkt i såsen.

Skapare: Jens Haag

Källa